lördag 22 augusti 2015

Storasysters filt


Storasyster vill också ha en filt. Om lilla Liten får en filt, ska storasyster ha en filt. Storasyster får aldrig, aldrig, aldrig något. Ingen bryr sig om henne, fryser gör hon, utan filt. Aldrig nånsin gör vi något snällt för henne. Likaväl kan hon flytta ut i skogen och bli uppäten av en varg, eller bo i garaget bland spadar och äta spik, så illa är det ställt hos E.

Börjar virka på direkten. Lila är färgen som beställs, för lila tycker hon om. Det blir mormorsrutor nu med, 56 stycken närmare bestämt. 7x8 är 56. Måste först tänka 7x7 är 49, för det är enkelt och sen lägga på 8. Ska sluta skälla på Storebror när han inte övat multiplikationstabellen och öva med honom istället.

Filten blir i Tilda, denna gång, virknål 3,5. Eftersom jag ville ha systrarnas filtar någorlunda lika, för att undvika framtida orättvisebråk blev det kaststygn här med. Nu blev ramen runt om något tjusigare på  Storasysters filt men då jag inte hade någon blomruta som på Litens filt borde det gå jämt upp. Eller hur?!?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar