Skorpan med stort S
HasselnötsSkorpa med stort S |
En smyga-upp-tidigt-koka-kaffe-och-tända-ljus-och-ta-en-skorpa-skorpa. Eller en det-räknas-ju-inte-som-fika-det-är-ju-bara-en-skorpa-skorpa. Eller en gömma-undan-ordentligt-för-resten-av-familjen-skorpa. Supergod är den och receptet kommer från moster och det kommer säkerligen ur en allt-om-mat.
Hasselnötsskorpor
175OC3 dl hasselnötter
2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
100 gram smör
3 ägg (1 av dessa till penslingen)
Rosta hasselnötterna 5-10 minuter högst upp i ugnen. Gnid av skalet i en handduk.
finhacka 1/4-del av nötterna, resten grovt.
Blanda socker, salt, bakpulver, mjöl, smör och de grovhackade nötterna. När allt är blandad, i med ett ägg i taget. Forma två längder med händerna och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med det sista ägget och strö över de finrivna nötterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Plocka ur och skär i bitar och lägg över på kall plåt. Sänk till 80-100 grader.
Sätt in och torka i cirka 35 minuter-
Förvara torrt.
Finhacka 1/4-del, resten grovt |
Blandat allt |
2 längder, skurna i bitar |
Morgonlyx |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar