tisdag 27 oktober 2015

Soffbord av gammalt skrivbord

Godisgömman


Fjärrkontroll puts väck

Vi har tusen fjärrkontroller och av någon anledning är batteriluckorna trasiga på de flesta av dom. När man letat efter rätt fjärrkontroll för den miljonte gången, satt i batterierna, för de trillar ju naturligtvis ur när batteriluckan är trasig, och sen inte hittar rätt batterilucka kan man bli skogstokig. Lösningen var naturligtvis ett loppisfyndat skrivbord. Pappa stark såg otroligt positiv ut när det då brunlackade skrivbordet kom hem i hans bil.

Har ingen förebild men då skrivbordet var lackat med någon blank brun färg så började jag med att slipa ner alltihop trärent. Med en slipmaskin och fint väder utomhus så gick det ganska smärtfritt.
Benen kapades efter gamla soffbordets längd.

För att få den slitna gamla shabby looken finns det säkert lika många varianter som färgmärken. Jag hade Biltemas grundfärg som knappt kostar någonting om man jämför med exempelvis en chalk paint. Häller en skvätt färg i en gammal plastburk och börjar fylla på med vatten. Ju mer vatten desto fler gånger får man måla. Konsistensen i detta fallet var ungefär som lättfil! Måla ett lager. Torka. Slipa. Måla ett nytt lager. Torka Slipa. När färgen är så tunn så torkar den otroligt snabbt och jag hade gjort mitt soffbord på en dag. Det är fem lager färg med torkning och slipning emellan.

Nu ligger fjärrkontroller, batteriluckor och batterier i tryggt förvar i en låda. En annan låda fungerar som godisgömma. Dra ut och ät och skjut in när någon kommer. Toppsmart när man förespråkar lördagsgodis men är en riktig sockerråtta själv.




Måla, torka, slipa





1 kommentar:

  1. Men oj vad jag känner igen det där med kontroller.... Super duper fint bord Ni fixat :-)

    SvaraRadera