onsdag 14 oktober 2015

Världens godaste havrekakor

Havrekaka med russin

Testat flera recept på Havrekakor, Tyrakakor eller Russinkakor om man vill. Men detta recept ger de absolut godaste havrekakorna, precis som mamma brukar göra dem. Allt enligt en helt opartisk jury bestående av familjen, Storebrors innebandylag och några av storasysters kompisar. Går snabbt att göra, bara att tjoffa och ihop trycka till. Dessutom får man tillfälle att plocka fram de fina faten från Matteus som räcker till en kaka ungefär.

En kaka kan man även kalla för kaffebröd och bröd äter man ju till frukost. Alltså inget dåligt samvete för en kopp kaffe och kaffebröd på morgonen.

Förvara torrt eller ät upp fort. Gör dubbel sats på en gång så kan man slösa en ljummen kaka med ett glas mjölk utan att få smisk på fingrarna.

Mammas Havrekakor

175g, Cirka 18 st

125g smör
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
2,5 dl havregryn
0,5 dl russin (jag brukar ta det dubbla)
1 tsk bikarbonat

När smöret inte är kylskåpskallt längre, nån halvtimme eller så är det bara att röra ihop allt. Jag brukar lägga allt i kitchen aiden och 30 sekunder senare är det klart. Rulla bollar och tryck till på bakplåtspapper. 10-15 minuter mitt i ugnen på 175 grader. Kallna på galler.

Man kan inte lyfta kakorna direkt från plåten till gallret utan vänta nån minut, annars går de sönder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar